شهر تبریز به واسطه داشتن کارخانه های متعدد چرم سازی و کارگاهای تولید کفش و کیف و سایر محصولات چرمی بیش از 80 درصد چرم و محصولات چرمی کشور را تولید و علاوه بر تامین نیاز داخلی، در بخش صادارات چرم و محصولات هم فعال می باشد.
چرم، از دباغی پوست خام جانوران، بهویژه گاو و گوسفند بهدست میآید. فرایند دباغی، پوست فسادپذیر را به یک مادهٔ طبیعی پایدار، دایمی و انعطافپذیر برای کاربردهای گوناگون تبدیل میکند.استفاده از پوست حیوانات مختلف برای ساخت پوستین و قبضه شمشیر و آستر کفش و لباس های زمستانی هم چنین برای رکاب و مشک و نیز جلدهای چرمی برای کتاب ها که به صورت ساده ای طلا کوب می شد، بعضی از مهم ترین کاربردهایچرم است. اولین کارخانه چرم سازی ایران در سال 1308 شمسی در شهر تبریز بنا شد و پس از آن در همدان، تهران، اصفهان و برخی شهرهای دیگر نیز کارخانه هایی تاسیس شد.
چرم اصل را چگونه تشخیص دهیم"
تشخیص چرم طبیعی از چرم ساخت دست انسان در برخی موارد بسیار دشوار است. چرم طبیعی بسیار گرانتر از چرم مصنوعی است. برخی از کالاهای چرمی اگر با چرم اصل تولید شده باشند، معمولاً دارای شناسنامه بوده که اطلاعات مربوط به کالا در آنها درج شده است. در مورد برخی از محصولات چرمی اگر امکانش وجود داشته باشد، به قسمتهای برش خورده آنها نگاه کنید. اگر در آن بخشها نشانهای از حالت پلاستیکی و نرم مشاهده کردید چرم طبیعی نیست. چرم را لمس کنید. چرم طبیعی بسیار نرم و منعطف است. چرم را بو کنید. چرم طبیعی بوی مشخص و خاص دارد که هرگز نمیتوان از آن کپیبرداری کرد. به بافت چرم نگاه کنید اگر گرهها، خلل و فرجهای آن طبق الگویی قابل شناسایی باشد، چرم مصنوعی است. چرم طبیعی و مصنوعی را از پشت آنها نیز میتوان از هم تشخیص داد. چرم مصنوعی دارای پوششی در قسمت پشت است که هنگام برش آسیب میبیند و کاملاً مشخص است.